3 ting, du skal have styr på til køreprøven

Corona er en barmhjertig tid at tage kørekort i, fordi der ganske enkelt er færre biler på vejene, da butikkerne er lukkede, og der er mindre aktivitet i bybilledet. Det giver dig bedre forudsætninger for at bestå den praktiske prøve, men det hjælper dig desværre ikke så meget til den teoretiske. Vi hjælper dig her med at forstå, hvad der er vigtigt at lære inden dine afgørende prøver.

Forstå skiltning korrekt

Du vil helt sikkert blive udfordret i de skiltetyper, som du møder. Der findes et utal af skilte i den danske færdselslov, og du skal kende dem alle som bilist. Heldigvis giver de sig selv, men det er vigtigt, at du kan forskellen på påbud og forbud eksempelvis. Påbudstavler og forbudstavler er blandt nogle få af de ting, du skal kunne inden for skiltning.

Orientering i trafikken

Du skal konstant orientere dig i trafikken. Det er ikke kun, når du skal over vejen eller holder ved hajtænder. Du skal hele tiden viden, hvor bilen bag dig er og hele tiden bruge spejlene til at få informationer om dine omgivelser. Opmærksomhed er et nøgleord, og du skal hele tiden være koncentreret i trafikken, fordi uheld kan opstå når som helst, men du kan nedsætte risikoen med god opmærksomhed.

Bilens mekanik

Det forventes ikke, at du kan bilens indhold på niveau med en mekaniker, men der er nogle grundlæggende elementer, som du skal kunne som fører af bilen. Dette vil du også blive testet i til din køreprøve, hvor du typisk tages udenfor til en start for at vise, hvordan eksempelvis olien måles.