3 ting, vi tager med os fra coronapandemien

Corona har vendt op og ned på vores liv, vores levevis, vores hverdag og vores måde at være sammen på. For langt de fleste af os, har pandemien været hård og led at komme igennem, mens den for andre har været en kærkommen mulighed for at lade batterierne op fra et samfund, der normalt bifalder og fordrer en meget ekstrovert kultur.

Er der så noget, vi kan tage med os fra corona? En ting er i hvert fald sikker: At nogle af vores nye vaner er kommet for at blive. Spørgsmålet er bare hvilke.

Vi kommer her med et bud på tre ting, vi kommer til at se meget mere af – også efter pandemien er ovre, og alle vaccinerne er givet ud.

Plexiglas

I forbindelse med corona blev mange butikker tvunget til at hænge plexiglas op over disken, så der var en transparent adskillelse mellem kunder og de ansatte bag skranken. Disse plexiglas har taget lang tid at skaffe og hænge op, og så har de ikke været nogen billig anskaffelse. Desuden har mange butikker oplevet, at sygefraværet er faldet drastisk, og derfor har flere af dem allerede sagt, at de kommer til at lade dem hænge efter corona.

Håndsprit

Håndsprit i tasken, til middagsselskaber og ved indgangen til butikker er helt sikkert kommet for at blive. Med den kraftige reduktion i almindelige sygdomme og et ekstremt øget fokus på hygiejne, er der ingen tvivl om, at vi tager håndspritkulturen med os videre.

Mundbind

Selvom der formentlig ikke bliver noget krav til mundbind efter pandemien, er der sandsynligvis rigtig mange af os, der kommer til at bruge mundbind fremover, især tætpakkede steder med mange fremmede mennesker såsom storcentre og butikker. Mundbind giver en tryghed, som mange har nydt godt af under pandemien.