Branddetektering. Er det også noget for dig?

Overskriften skal her egentlig få dig til at overveje, specielt som virksomhedsejer, om branddetektering er noget, som du har overvejet eller bør overveje i forbindelse med dit firmas sikkerhed?

Rubrikken kan komme til at lyde som noget lækkert, man glæder sig til at få implementeret i ens firma, men vi er faktisk ude i noget, som skal være med til at undgå uheld og ulykker med brande i form af at opdage dem og undgå dem, inden de eventuelt breder sig og skaber store skader.

I private huse er der sjældent behov for den store branddetektering, da tempoet i et hjem foregår roligt, og de ting, der eventuelt kan medføre brande, er nogle, som hjemmets beboere har øje med, hvor der selvfølgelig kan være undtagelser.

Men i større firmaer og industribygninger, som kunne være kraftvarmeværker, industriarbejde med træ eller brandbare materialer, som man ikke kan arbejde uden, foregår tempoet lidt højere, og mange mennesker har sin vanlige gang og gør tingene på den måde, som de er ansat til, hvorfor der måske ikke bliver holdt øje med de små detaljer hele tiden.

Og det er netop ofte i de små detaljer, at brande kan opstå, hvor som bekendt selv en lille glød eller gnist kan antænde større partier af brandbart materiale, og før man har set sig om, har en brand grebet så vidt om sig, at man må evakuere stedet og vinke farvel til ens elskede virksomhed. 

Og værst af alt kan der også være gået menneskeliv tabt i branden ved for eksempel kulilte-forgiftning eller andre livsfarlige situationer, der knytter sig til branden.

Hele det scenarie kan du undgå, hvis du hiver fat i firmaet Nextech.dk, der har stor forstand på, via deres mange år i branchen med hjælp til forskellige firmaer, hvordan man undgår, at brande spreder sig eller ligefrem opstår. Det kalder man blandt andet branddetektering

Dette firma har mange metoder til, hvordan man bedst undgår brande og opdager dem i tide – og endda opdager situationer, hvor brande kan opstå og således hindre dem, før faren overhovedet opstår.

Det gør de blandt andet ved at have udstyr til at opdage store temperaturforskelle, der kan resultere i brand, og så har de også remedier, der kan opdage åben ild, blandt andet hvor man ikke kan se det med det blotte øje, og andet vigtigt udstyr.

Så selv hvis du tror, at brande ikke er noget, du skal bekymre dig om, så er det med at være på den sikre side, for selv en enkelt brand kan medføre så store skader, at du ville ønske, det ikke var sket til at starte med.