Dan gennemstrøm i de stoppede afløb

Ingen ønsker et stoppet afløb, og selvom du måske ikke står med professionel hjælp ved din side, når problemet opstår, så er der faktisk et par fifs, du kan benytte dig af, til forhåbentligt at komme problemet med stoppede afløb til livs.

Her følger et par forslag, du benytte dig af til atter at få gennemstrøm af vand i dit afløb. De her tips kan udføres af alle, der har adgang til almindeligt køkkenudstyr.

Du kan hælde kogende vand ned i afløbet, som gerne burde opløse en del af skidtet dernede, som kan være mad- og sæberester.
De lidt mere genstridige årsager til det stoppede afløb, såsom hår, negle og lignende, kan du fjerne med en hånd. Her er det en god idé at bruge en handske.
Gør herefter afløbet rent med en omgang afløbsrens og få alle kanterne med, så der kommer til at gå længere tid, før du risikerer at få stoppede afløb igen.
Tjek regelmæssigt, om der er tegn på stoppelse, blandt andet i vandlåsen.

Hvis du oplever, at vandet stadigvæk ikke fosser gennem afløbet problemfrit, er det fornuftigt at ringe til en godkendt kloakmester, for problemet kan måske ligge længere nede i kloakrørene, end du umiddelbart kan tilgå med egen håndkraft.