Genanvendelige måtter til ovnen

Er du træt af at skulle klippe bagepapiret til, hver gang du skal bage noget? Er du træt af at betale i dyre domme for bagepapir i ark? Eller er du træt af, at bagepapiret altid ruller sig sammen, når du lægger det på bagepladen? Så kan en silikone bagemåtte være noget for dig.

En bagemåtte i silikone er en slags bagepapir, men i genanvendelig udgave. Den har samme størrelse som en bageplade til en helt almindelig ovn, så den passer til langt de fleste ovne og plader, hvilket gør den god til en bred vifte af formål.

Også god til madlavning

Hvis du ofte arbejder med dej til boller eller brød, så vil du opleve, at en bagemåtte i silikone er det perfekte underlag. For det første forhindrer den, at dejen klistrer til køkkenbordet, og du slipper for træls og fedtet rengøring. For det andet er en silikonemåtte slip-let, så intet hænger fast, og derudover gør silikonen, at måtten lægger solidt på borpladen uden at skride.

En silikonemåtte er også god at udrulle pizza på, at sætte småkager på eller at bage grøntsager på. Måtten tåler op mod 230 graders varme, så du kan roligt bage dine kreationer eller bønnefritter i ovnen på sådan en uden frygten for, at det hele smelter.

Rengøring så let som ingenting

En silikonemåtte er superlet at rengøre, da den blot vaskes af i hånden og aftørres, eller skylles af og sættes i opvaskemaskinen, hvis den er ekstra beskidt. Da overfladen er slip-let, er der intet, der hænger fast, og det er smart, hvis du f.eks. bager brød eller kager i ovnen. Du slipper også for, at kartoflerne hænger fast på bagepladen, selvom du har smurt den grundigt ind i olie. 

Silikonemåtter er både gode for pengepungen og for miljøet.