Giv din gnaver et godt, nyt hjem

Når der kommer et ekstra familiemedlem eller to, hvad enten det er en hamster, marsvin, kanin eller en af de mange andre gnavere, der udgør fremragende kæledyr, så er det vigtigt, at man anskaffer sig det helt rigtige bur til dem.

Først og fremmest er det vigtigt, at man finder den rette størrelse bur. Der findes mange forskellige typer og størrelser af gnaverbure, der hver især egner sig til forskellige arter. Det er også vigtigt at overveje hvor mange dyr, der skal dele buret, og sikre sig at buret er stort nok til at rumme dem alle sammen, så der ikke opstår gnidninger.

Et bur med flere niveauer er velegnet til de gnavere, der gerne vil op i højden, og som godt kan lide at klatre såsom jordegern og chinchillaer.

Til hamsterburet findes der mange forskellige typer af bure med rør både indvendigt i og udvendigt på buret. Rørene kan også købes til, så man selv har mulighed for at tilpasse tunnelsystemet.

Der findes også bure til indendørs og udendørs brug. Samtidig kan man anskaffe sig løbegårde, der kan sættes op sammen med udendørsburet eller kan bruges om sommeren til at give de gnavere, der bor indendørs, noget frisk luft. Løbegårdene kan sættes rundt om udendørsburet, der kan udstyres med en rampe, så for eksempel kaninen kan gå op og ned, som den ønsker.

Der findes også forskelligt legetøj, som man kan udstyre buret eller løbegården med. Hængekøjer, hamsterhjul og huler er blot nogle få eksempler.

Det er også vigtigt at indrette buret med den rette madskål og vandbeholder, der egner sig til gnavertypen. Nogle gnavere drikker fint ud af skåle, mens andre benytter drikkedunke, der sættes fast til burets vægge.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *