Granitskærver til pynt og gavn

Den særlige knitrende fornemmelse, det er at høre grus-partiet rykke sig under bildækkene på den bil, man er ved at køre ind ad en indkørsel til for eksempel en gårdsplads eller andet indgangsparti, er usammenlignelig, og en lyd, man forbinder med hygge og gode stunder.

Lyden kommer nemlig fra de mange granitskærver, der er fordelt udover et bestemt areal og varierer i større eller mindre omfang, men som stadig er forsøgt at blive skabt efter samme målestok, så der er en ensartethed i udformningen, brugen og belægningen af dem.

Granitskærver har nemlig mange økonomiske og miljømæssige fordele af benytte frem for andre belægninger.

For det første er det virkelig nemt at sprede granitskærver ud, hvilket man både kan gøre med håndkraft med hjælp fra andre til at få det fordelt med maskinkraft og eventuelt slutte af med at bruge en rive til at fordele det sidste ligeligt.

Det ville tage for lang tid, for meget mandskab og koste for mange penge, hvis man skulle hen og støbe beton som belægning eller anlægge et asfalt-parti på området. Det gælder, om man ønsker at lægge det på et privat område eller ude i det offentlige.

Desuden får undergrunden bedre mulighed for at ånde og vil ikke være mindre ubrugeligt, hvis man vælger at fjerne granitskærverne senere – hvilket også er meget nemt at gøre – end hvis man lagde en permanent belægning på stedet.

Således ser man også, at ukrudt nemmere kan komme op gennem granitskærverne, men det er kun sundt for miljøet, og hvis man bare benytter overfladen med granitskærverne rigeligt med enten hjul eller ben, så skal det nok holde sig nede.

Som nævnt er det forholdsvist nemt at fjerne granitskærverne igen, da man ikke skal hen og flænse undergrunden op for at fjerne det skadelige asfalt eller beton, hvorimod man lige kan samle granitskærverne sammen med håndkraft eller maskiner, og skulle der ligge noget tilbage, så er granit en naturlig del af systemet.

Granitskærver kan bruges i mange flere sammenhænge end blot ved en privat indkørslen. Det kan også være til udsmykning ved en rundkørsel i midten eller ved at sprede det ud i en park på udvalgte områder for at skabe en naturlig kontrast mellem det grønne.

Granitskærver fås ofte i såkaldte big bags, så du altid kan købe, strø og samle granitskærver i større mængder ad gangen.

Således håber vi, at det her er blevet gjort tydeligt, at granitskærver både kan bruges som flot belægning og er en praktisk anordning.