Inspiration: Dette skal du huske, når du flytter hjemmefra

At flytte hjemmefra er en stor ting, som både er sjov og udfordrende. Du kommer til at gøre nye opdagelser, og du vil blive klogere på dig selv og dine behov – det behøves derfor ikke være det perfekte valg første gang. Vi giver dig her inspiration til, hvad du skal huske, når du flytter hjemmefra som ung.

Få hængt persienner op med det samme

Noget, som unge er naturligt dårlige til, er de praktiske handyman-ting i hjemmet, hvilket blandt andet inkluderer ophæng af gardiner og persienner. Det er desuden heller ikke sikkert, at dine nye vinduer passer standardmål, hvorfor du skal have persienner på mål. Bestil professionelle til at hænge det op, eller få din far eller onkel til at hjælpe med det.

Tjek lejligheden for fejl og mangler

Når man lejer første gang, er det ikke sikkert, at man kender de typiske faldgruber for, hvordan ens hjem skal se ud. Noter derfor alt, hvad du kan notere dig, når du gennemgår lejligheden for fejl og mangler, så du i sidste ende ikke kommer til at hæfte for dem, når du flytter ud engang. Det kan være alt fra revner i væggen til dysfunktionel emhætte.

Bliv gode venner med naboer

Der er tradition for, at man som ung får et par klager ind i mellem, når man er ung og gerne vil feste hver weekend. Du kan derfor vinde ekstra meget ved at blive gode venner med naboerne, så du ikke blive klaget over og måske allerede skal flytte ud, inden du for alvor er flyttet ind.