Med eller uden glas, det er IKKE spørgsmålet

Kender du den gamle vittighed med, hvad glarmesteren gør, når han ikke har mere glas?

Så drikker han af flasken.

Det kan man dog ikke tillade sig at bede gæsterne om partout at gøre, hvis man arbejder i restaurations- eller cafébranchen, for hvor morsom den joke end er, så kan man i hvert fald ikke servere den, hvis man som udskænkningssted løber tør for glas.

Drikkeglas er på ligefod med bestik og tallerkener: De er simpelthen uundværlige, ja, de er faktisk eklatant nødvendige, hvis man skal drive en branche i nævnte markedsområde.

Så kan man altid supplere stedet med udsøgte oplevelser, der kan appellere til sanserne på anden vis, men du er ganske enkelt som krofatter- eller mutter nødt til at være sikker på, at du har rigeligt med de tre nævnte kategorier som minimum liggende, når du skal forkæle dine gæster med retterne og drikkelsen.

Så findes der selvfølgelig undtagelser af serveringssteder, der vil bryde med normerne og benytter anderledes måder at for eksempel indtage ens drikkelse på end via et glas, men den slags tendenser har ikke vundet fodfæste grundigt nok i Danmark endnu til, at man kan forvente at drive længerevarende forretning i det erhvervsområde og få overskud, hvis man ikke har glas af forskellig art liggende.

Og modsat blandt andet bestikket, så findes der mange forskellige slags afarter af drikkeglas, der både er funktionelle og med til, at væsken åbner sig fuldkomment op, når det skal indtages, hvorfor det er et vigtigt element ved helhedsoplevelsen af at indtage noget drikkelse, at man gør dette med det rette glas.

Man hælder jo ikke rødvin op i et hvidvinsglas, eller pjøser cognac ned i et vandglas, og der vil lyde et ramaskrig fra gæsterne, hvis du serverer deres whiskey i et snapseglas.

Den lette løsning er, som antydet, at droppe glasene og finde en anden løsning, men hvorfor ikke gøre størstedelen er kunderne tilfredse i længden og få positive tal på bundlinjen ved at have et godt og velassorteret sortiment af glas til enhver given lejlighed?

Og så have rigeligt af dem!

I den anledning retter vi lige din opmærksomhed mod firmaet Brønnum, når du skal indkøbe dine glas til dit serveringssted, om det så er ved etableringen, suppleringen eller udskiftningen af din beholdning af glas.

Deres glas-udvalg er af den store art, hvor der er fokus på kvalitet, design og funktionalitet, og så er der mængderabat ved at købe flere af mange slags hos dem, så du ikke ender med at skulle servere den utiltalende vittighed, som vi nævnte i toppen, når du løber tør for glas – for det sker ikke!