Miniguide: Gør bilen klar til sommer

Det kan godt være hårdt for bilen at stå ude og køre en hel vinter, og derfor benytter mange danskere foråret på at sætte bilen i stand, så den er klar til sommerens strabadser. Vi har i denne artikel samlet et par gode tips til, hvordan du kan gøre bilen klar til sommer, så den både fungerer ordentligt og ser ordentlig ud.

Rens nu de sæder

Vi ved, at du nok ikke har gjort det før, og det er heller ikke sikkert, at den tidligere ejer har gjort det. Men hvis du slår på dine sæder, vil du opleve, at en støvsky går til vejrs, og det er ikke specielt lækkert. Med sæderens til bil kan du endelig få gjort noget ved det og samtidig få en bedre luft og lugt i bilen, som ikke er påvirket af støvet fra sæderne.

Skånsom rengøring af lakken

Når du skal vaske din bil, er der en chance for, at du kan gøre ridserne i lakken værre, hvis du ikke benytter de rigtige remedier til at rense lakken og vaske bilen. Om vinteren kommer der sten i lakken på grund af sne og slud, og disse skal renses skånsomt med eksempelvis en skumlanse, hvis du gerne vil undgå, at ridserne udvider sig.

Skift væskerne på bilen

Hvis du påtænker at køre sydpå til sommer, vil det være ekstra ærgerligt, hvis din bil går ud, fordi du har glemt at fylde væsker på. Det er naturligvis olie, men du kan også risikere, at bilen går i stå i en varm tunnel i Sydfrankrig, hvis du ikke har styr på kølervæsken.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *