Nu det jul: Sådan skal frokostbordet se ud

Julefrokost er en af danskernes yndlingsaktiviteter, når vi i det kolde halvår har brug for at se hinanden og skeje ud. Mens vi i foråret og om sommeren bliver forkælet med helligdage, ferie og varme temperatur, så er der en lang periode om efteråret, hvor vi bare kværner arbejder. Her er julefrokosten det perfekte afbrud, og derfor kommer vi her med gode tips til dig, der gerne vil afhold en succesfuld julefrokost.

Tænk på, hvordan det tager sig ud

Udseendet, når gæsterne først kommer, betyder faktisk en hel del, selvom maden selvfølgelig er i højsædet. Du skal have nogle klassiske juleplatter, så man virkelig kan mærke, at det er ved at være jul, selvom vi måske bare er i november. Vi danskere er enormt julefikserede, og derfor er det nødvendigt med en tidlig start på det hele.

Frikadeller og risalamande

Du har ikke fuldstændig valgfrihed, når du skal sammensætte menuen til den store frokost. Der er nogle meget bestemte ting, som skal være på bordet, hvis du ikke vil skuffe dine gæster, fordi ingen gider dukke op til en surprise vegetarmenu. Frikadeller, risalamande og leverpostej er blot nogle af de mange ting, der skal være til stede.

Musikken skaber stemningen

Ingen god fest uden musik. Og særligt til en fest, hvor det forventes, at folk bliver fulde og giver den gas. Det letter bare stemningen så meget, at der er lidt musik, og der skal være alle de normale juleklassikere, som folk i fuldskab kan skråle med på. Undgå for meget Michael Buble, hvis du vil have gang i festen.