Overlevelsestur: Sådan starter du op

Har du længe gået med tanker om at prøve dig selv af i naturen, og er corona tiden, hvor det faktisk giver rigtig god mening? Så er du ikke alene, og mange bruger i denne tid kræfter under åben himmel for at teste sig selv i vildmarken. Det er dog ikke så simpelt igen, og derfor har vi samlet tre gode råd til dig, der gerne vil prøve sig af på det næste niveau.

Hav informationer ved hånden

Når du er udenfor, er det vigtigt ikke at miste kontrollen og fokus på, hvor man befinder sig. Med et militær ur har du alle nødvendige informationer lige ved hånden, uanset hvor du befinder dig. Forskellige ure kan forskellige ting, men du finder typisk både et alto-meter samt et kompas i denne type ure, som bliver din bedste ven på turen.

En stor rygsæk

En rygsæk er en absolut nødvendighed, fordi det er heri, du skal have alt dit udstyr. Den bliver rigtig tung, og det er derfor vigtigt, at du vælger en model, som passer dig rigtig godt med mange kilo. Det koster en sjat, og måske du har en ven, som har en god taske – det kan være en god måde at starte ud på, hvis du ikke vil foretage en stor investering.

Vandtæt tøj

Du skal også have fingrene i god beklædning, når du bevæger dig i naturen og gennem våde områder. Du har ikke lige sådan mulighed for at vaske tøj, og det skal helst også være tilpas varmt, selvom det bliver vådt. Her kan militærtøj også være fordelagtigt for dig.