Rengøringsmidler skal vælges med omhu

Der er faktisk ikke uden betydning, hvilket rengøringsmiddel du vælger til de opgaver, du står med som enten privatperson, der skal gøre rent derhjemme, eller som medarbejder i det professionelle rengøringspersonale, der skal gøre rent på et lille eller større område.

Faktisk har størrelsen ikke så stor betydning, hvis man har evnerne til at udføre sit arbejde, men der er en grund til, at der står så meget information bag på hver enkelt flaske og beholder med rengøringsmiddel, for udover at det skal håndteres korrekt og ikke gøre skade på dem, der bruger det, så skal det også anvendes det rigtige sted og ikke forveksles med hinanden.

For det første skal man altid huske det relevante beskyttelsesudstyr, når man har med kemikalier i rengøringsmidler at gøre, og specielt hvis man arbejder i det professionelle rengøringsmiljø, så kan man komme i kontakt med nogle harske rengøringsprodukter, der skal håndteres med omhu, så de ikke gør skade på hverken folk eller inventaret, de bliver benyttet på – og da slet helst ikke ved at bytte rundt på dem.

Der findes de “almindelige” rengøringsmidler, som almindelige mennesker har adgang til ved for eksempel at købe dem i et supermarked.

Det kunne være WC-rens, noget kalkfjerner, kloakrens, rensebenzin, glasrens og meget mere, men bare fordi, man kan købe dem i ens lokale supermarked, uanset hvor gammel man er, betyder det ikke, man skal slække på sikkerheden med disse rengøringsmidler, der kan komme i alt fra små beholdere til store dunke. 

Nogle af bare disse nævnte kategorier kan være ætsende i sig selv på huden, hvorfor man skal nærlæse beskrivelsen på hver eneste flaske, så man kan dem ned til mindste anvisning og næsten huske dem udenad. 

Én ting er nemlig, hvis man for eksempel bruger kalkfjerner på noget, hvor det ikke har en virkning, så står man med uforrettet sag med det, man skulle lave; men hvis man hælder rensebenzin på noget, hvor det ikke skal bruges, kan det forårsage skader eller være en kilde til, at der opstår brand ved åben ild.

Igen er andre rengøringsmidler i sig selv dog mere hårdføre, end dem man kan købe i butikkerne, hvilket blandt andet professionelle rengøringsfolk bruger, da de skal gøre store områder rene på relativt kort tid, hvorfor deres kemikalier skal være af en art, der yder lidt ekstra.

Således er opsummeringen at huske beskyttelse til sig selv og andre, der er i kontakt med rengøringskemikalierne. Benyt det rette til de rette steder, og anskaf de grove remedier, hvis du skal gøre rent stort.