Sådan beskytter du din bil – 3 tips til bedre beskyttelse

En bil er ikke nogen billig anskaffelse, og den kan også være omkostningsfuld i drift og vedligeholdelse, hvis du ikke passer godt på den. Du slipper ikke udenom vægtafgift, grøn afgift, service og syn, men du kan undgå mange ture til mekanikeren med et par fornuftige valg. Læs med her og få tre tips til gode og fornuftige investeringer, du kan lave, for at beskytte din bil bedre og undgå ture på værksted.

Stænklapper

Stenslag, snavs og fugt er en bils værste fjender, men det er også ting, der er svære at undgå. Det bedste, du kan gøre, er at beskytte din bil så godt som muligt mod det. Det kan du blandt andet gøre med stænklapper. Stænklapper er skærme, som sættes på nede ved bilens dæk og beskytter både fælgene og lakken mod stenslag og snavs, når du kører på vejen. Stænklapper fås både i universaludgaver og i specifikke modeller, der passer til bestemte biler.

Beskyttelsesfolie

Beskyttelsesfolie er en slags film, der sættes ovenpå din bil på de områder, hvor den er ekstra udsat. Det kan f.eks. være forskærmen og nede ved listerne. Det fungerer lidt ligesom et panserglas til din telefon og beskytter din bil mod ridser i lakken. Ridser i lakken, selv de helt små, kan nemlig føre til rust af den underliggende plads, og det er svært at få bugt med. Folien kan skiftes, når den er blevet slidt. Få påsat beskyttelsesfolie hos din lokale automekaniker.

Forrudedækken

Et dækken til din forrude er beregnet til at lægge på forruden, når bilen holder parkeret. Du kan nemlig ikke se igennem det. Dækkenet holder din bil nedkølet på varme sommerdage og beskytter forruden mod slag fra nedfaldne grene, sten, regn, hagl og slud. Og også mod klamme fugleklatter.