Vægkasser: indret dig lækkert med dine bøger

Er du en læsehest af de helt store, og drømmer du om at gøre dine bøger til en mere integreret del af indretningen? Så er vægkasser den helt rigtige løsninger. De fås i et hav af udgaver, og du kan bygge dem op til et helt reolsystem eller sætte dem op i et varieret og asymmetrisk mønster. Alt efter hvad du er til.

Uanset hvordan du griber det an, så er bøger noget af det smukkeste, du kan indrette dig med.

Gulv-til-loft-reol

Har du virkelig mange bøger, og vil du gerne holde dem allesammen på én væg, så kan du stable vægkasserne ovenpå hinanden og dermed skabe en gulv-til-loft-reol. Du skal bare huske, at kasserne skal hæftes til væggen, så du ikke risikerer, at de vælter ned over dig eller én, du har kær.

Vil du skabe liv i reolen, kan du med fordel lade enkelte af rummene være fri for bøger og i stedet pynte med nogle af dine yndlingsgenstande.

Giv reolen farver

Er du vild med farver, kan du lege med reolens udtryk. En lækker og unik løsning kan være at male alle vægkasserne indvendigt, men lade kanterne være hvide. På den måde kan du skabe et udtryk, der både er roligt og farverigt.

Har du mod på det, så lad reolen skifte farve. Start for eksempel med en lys rosa øverst og bevæg dig ned over dybere rosa, orange, gul, grøn og blå. Eller find på noget helt andet. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Spred vægkasserne ud

Synes du, at bøgerne bliver for dominerende, hvis de står i den samme reol allesammen? Så kan du i stedet sprede dem ud ved at hænge vægkasserne i et varieret og asymmetrisk mønster. Vælg gerne en vægkasse, der også egner sig til nips og pynt, fx Modenakassen i akryl, som blandt andet fås hos BOXdeLUX til 349,00 DKK.

Ved at sprede kasserne ud i hele rummet – eller måske hele hjemmet – spreder du også bøgerne, og det giver et lettere udtryk. Samtidig har du mulighed for at bruge nogle af kasserne til at skabe personlige stillebens med dine yndlingsitems. På den måde får de yderligere en funktion.