Guide til økologisk legetøj

I langt de fleste legetøjsbutikker er hylderne domineret af plastic, gummi og diverse gift- og farvestoffer. Med andre ord – legetøj i unaturlige og usunde materialer er typisk dem, dine børn er i tættest kontakt med, når de leger i børnehaven, skolen eller derhjemme. Ønsker du et alternativ til det almindelige legetøj, findes der et bredt marked for økologisk legetøj at gå på opdagelse i. Økologisk legetøj kan være lige så sjovt og varieret som almindeligt legetøj, men du slipper for de dårlige sideeffekter. Det betaler sig både for miljøet og dine børn.

Stimulerende former og materialer

Udvalget af økologisk legetøj henvender sig til fantasifulde drenge og piger i alle aldre. Typisk vil økologisk legetøj være fremtstillet i forskellige former for træ, snor, stof og silikone, som ikke indeholder skadelig kemi eller usunde farvestoffer. Her er legetøjet udformet med henblik på at stimulere barnet, både når det kommer til motorik, fingerfærdighed og fantasi.

Med økologisk legetøj i børnehaven, i skolen eller på børneværelset, vil fokusset være på sjove og stimulerende former, som føles godt i fingrene, og samtidig giver rum til at børnenes fantasi kan forme legen, uden altid at få det hele serveret.

Fri for skadelig kemi og farvestoffer

Den største fordel ved at investere i økologisk legetøj er uden tvivl, at dit barn ikke udsættes for skadelig kemi og usunde farvestoffer. Undersøgelser har dokumenteret, at kemien fra meget almindeligt legetøj trænger ind i barnets krop, og ikke alene forurener miljøet, men også dit barns systemer. Slip for usund kemi med økologisk legetøj, hvor alle farver er levnedsmiddelfarver og alle materialer er miljømærkede.

Det er ikke kun dit barn, der nyder godt af skiftet til økologisk legetøj. Også miljøet vil blive aflastet, både når det kommer til produktion og tiden efter legetøjet er blevet kasseret til affald. Der er store miljømæssige fordele ved økologisk og bæredygtigt legetøj, og det er en af grundene til, at mange legetøjsforhandlere har skabt sig en økologisk profil.

Legetøj i mange variationer

Økologisk legetøj behøver ikke være kedeligt – tværtimod. Udvalget af økologisk legetøj udfylder de samme behov som almindeligt legetøj, i kraft af sit efterhånden brede, farverige og varierede marked. Du finder økologisk legetøj i form af trylletuscher, farveblyanter, trælegemad, nøgleringe, fingermaling, gadekridt, modellervoks, rangler, spande, sjove og naturtro træfigurer, stabletårn, sejlbåde, dukkesenge, byggeklodser og meget mere.

Du finder en verden af inspiration til økologisk legetøj online, så undersøg markedet inden dit næste gavekøb til et barn, du holder af.