Hvor meget vand drikker en hest?

Din hest er en tørstig størrelse. Den drikker mellem 30 og 50 liter vand i døgnet. Ligesom mennesker har hesten brug for vand. Det er en betingelse for livet. Udfordringen er at forsyne hesten med nok vand uden at du skal bruge alt for meget tid på vanding.

Det kræver naturligvis at du har det rette inventar i stalden. Du har brug for drikkekopper eller trug som er automatiske.

Automatiske drikketrug

Det smarte ved et automatisk drikketrug er at hesten selv kan tage det vand den har brug for. Det vil altid være frisk vand fordi truget bliver aktiveret når hesten vil drikke.

De er hurtige at fylde og hesten kan nå at drikke det hele så der ikke ligger rester af vand der samler skidt og bakterier. Koppen er let og hurtig at rengøre.

Kopper er godt for hestens helbred

Drikketrug kan være en slem kilde til sygdom blandt hestene. Især hvis det er store åbne trug som skal fyldes manuelt. Problemet med disse trug er at de kan blive inficeret af andre dyr. Det er ikke usædvanligt at finde en død fugl eller rotte i truget.

Det giver sig selv at det udgør en sundhedsfare for hesten. Den har brug for frisk vand for at holde sig sund og rask.

Vand skal være rindende

Det optimale for hesten er at dens drikkekilde er rindende vand. Sådan ville det også være i naturen. En automatisk drikkekop har rindende vand som forhindrer at der samler sig alger og bakterier i koppen.

Drikkekoppen skal helst dræne sig selv for vand når hesten ikke drikker. På den måde opstår der ikke stillestående vand. Insekter elsker stillestående vand med alger, men det gør hesten ikke.

Du kan købe drikkekopper hos Staldinventar hvor du også kan finde andet godt til din hest.