Hvorfor egentlig vælge granitbænke?

Hvorfor vil man egentlig gerne have sig en granitbænk?

Man ser granitbænke benyttet mange steder i alt fra private hjem i deres for- og baghaver til parker, måske endda i cirkler omkring et springvand, eller langs rekreative vandrestier, der bliver brugt af alle fra ældre med vandrestave til folk, der ynder en gåtur langs deres vanlige rute, eller turister, der vil lære området bedre at kende og tage et hvil undervejs.

Men granitbænke er jo af gode grunde ikke bløde at sidde på. Ofte er de konstrueret, så der ikke er noget ryglæn, man kan læne sig tilbage på, og selv ved bredden på dem er det ofte begrænset til, at man kun kan sidde cirka to mennesker på de fleste granitbænke – hvis man i forvejen ikke fylder så meget.

Alligevel er de granitbænke en yndet siddeplads, og hvorfor så det?

Jo, netop fordi de bliver brugt i naturen, er de også skabt til naturen – af naturen. Granitbænke er holdbare og kan tåle stort set alle former for forandring i naturen og vejret. Det er næsten kun jordskælv og meteor- og lynnedslag, der kan ødelægge disse bænke.

De blæser ikke væk eller går i stykker, som bænke af træ eller plastik ville gøre det, hvis vejret trak op til uvejr.

Granitbænke er også nemme at vedligeholde, da man hovedsageligt kan holde dem rene ved at spule dem ned med vand via ved for eksempel højtryksspuling, og så behøver man ikke overfladebehandle dem, som det blandt andet er nødvendigt at gøre med bænke af træ.

Desuden er en investering i granitbænke en langtidsinvestering. Udover, at bænke af andre materialer forgår rimelig hurtigt, så er granitbænke på sin vis tidløse og kan bruges flere år, ja, endda årtier, i træk, hvor det næsten kun er brugsfunktionen af dem, man skal holde øje med.
Man slipper i hvert fald for at skulle skifte havebænke, når havemoden skifter, og det bliver en ny sæson.

Som nævnt kan granitbænke modstå mange former for vejr, så selv når man er nødt til at pakke de almindelige havebænke væk, så kan granitbænke stå ude hele året og bare lige få en hurtig rengøring, når man ønsker at bruge dem.

Selvom hvis man ikke agter at bruge dem, så kan man få granitbænke med flotte ornamenteringer, så de udelukkende kan bruges som en dekorativ udsmykning i den private have, i den offentlige park eller et andet udendørs areal, hvor man ønsker noget solidt pynt.