Når mennesker og robotter arbejder sammen

De fleste af os ved at robotter og maskiner overtager mere og mere af det arbejde, som tidligere blev udført af mennesker. Men hvad er kollaborative robotter egentligt og hvilken rolle spiller de i produktionen af varer? Herunder finder du fem punkter ,som både fortæller dig noget helt praktisk om kollaborative robotter, og om fordelene ved at få dem inkorporeret i produktionen.

Derfor skal du og din virksomhed vælge kollaborative robotter

  1. Nem programmering og opsætning. Disse robotter er meget lærenemme! Opsætningen tager maksimum en halv dag, og programmeringen kan foretages af jeres egne medarbejdere, selvom i ikke har nogen erfaring med robotter. Det foregår simpelthen ved at føre robotten gennem de bevægelser, i ønsker den skal lave, og så lærer den det udenad.
  2. Robotterne passer til stort set alle produktionsbrancher. Skal du bruge en robot til samling, polering, støbning eller skrueopgaver? Der findes robotter til enhver opgavetype, så tøv ikke med at kontakte en forhandler og find den rette robot til jeres virksomhed.
  3. Robotterne letter den menneskelige arbejdsbyrde. Tunge løft, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og den samme bevægelse igen og igen. Disse fører ofte til skader og alt for tidlig nedslidning af personalet, men med kollaborative robotter kan du undgå at slide på personalet og lade robotten stå for det belastende arbejde. På den måde skaber robotterne en øget livskvalitet og arbejdsglæde for jeres medarbejdere.
  4. Robotter er mere præcise og effektive end menneskelig arbejdskraft. Uanset om vi er villige til at indrømme det eller ej, så er vi mennesker bare hverken lige så effektive eller præcise, som vi ønsker at være. Det skyldes at en voksende industrialisering har øget kvalitetsbevidstheden hos forbrugerne og dermed også virksomhedernes interne konkurrence. Skal din virksomhed være den mest effektive, og samtidig kunne levere et præcist og ensformigt resultat af høj kvalitet, så er kollaborative robotter løsningen for jer.

Er det ikke farligt at arbejde side om side med robotter?

Sådan vi de fleste nok tænke lige i første omgang. Denne tanke skyldes formentligt at det traditionelt har været sådan, at mennesker og maskiner skulle afskærmes fra hinanden for at undgå at mennesker kom til skade med maskinerne eller robotterne. Men kollaborative robotter fra Universal Robots bliver risikovurderet og kan derefter fungere side om side og i tæt samarbejde med mennesker, uden at udgøre nogen fare. Så du kan trygt klikke ind og undersøge mulighederne for robotter til din virksomhed i dag.