Økologisk firmafrugt er godt for både dig, din virksomhed og miljøet

Der er væsentlig forskel på økologisk frugt og grønt sammenlignet med konventionelt dyrkede råvarer. Faktisk giver de økologiske frugter en-to ekstra portioner af de sunde antioxidanter end frugt, der ikke er økologisk – selvom du spiser lige meget af hver slags.

Det er et faktum, der er værd at have med i baghovedet, når du skal vælge frugt til firmaordningen.

Færre tungmetaller, flere antioxidanter og færre pesticider

Studier af økologisk frugt og grønt viser, at der er op til 69 procent højere indhold af antioxidanter i økologiske produkter frem for konventionelt dyrket frugt. Antioxidanterne indeholder blandt andet vitamin C og E, der er kendt for at forebygge kræft.

Yderligere er der op mod 50 procent mindre cadium – et kendt tungmetal – i økologiske varer, og netop tungmetaller er siges at være meget usunde for kroppen.

Sidst men ikke mindst viser flere studier, at der er langt flere pesticider i konventionel dyrket frugt, end der er i økologisk. Pesticider er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Kort sagt er der klare sundhedsmæssige fordele, der taler for at vælge både økologisk firmafrugt og økologisk frugtkasse, når du skal sammensætte personalegoderne i virksomheden.

Styrk virksomhedens CSR

Enhver der går op i miljøet kender til CSR: Corporate Social Responsibility. Det er en betegnelse for virksomheders arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter. Hvis du vil understøtte din virksomheds CSR-strategi, så er økologisk firmafrugt et godt valg.

At tænke CSR ind i sin forretningsstrategi giver gevinst på det professionelle såvel som personlige plan. Du viser, at du tager ansvar for miljøet, og du skaber et positivt omdømme for virksomheden – og det er naturligvis guld værd, når du skal differentiere dig fra konkurrenterne.

Ved at vægte miljøet, er du med til at sætte fokus på jordens CO2-belastning, og du viser omverdenen, dine medarbejdere og dig selv, at det at tage stilling, er at gøre en forskel.

Vis dine medarbejdere, at du sætter pris på dem

Med økologisk firmafrugt kan du vise dine medarbejdere, at du sætter pris på dem, deres arbejde og deres tilstedeværelse. Økologisk frugt er et sundt alternativ til slik, kage og andre søde sager, og når du vælger økologien, vælger du også personalets sundhed.

Du kan få frisk frugt leveret alle hverdage, ligesom du altid kan op- eller nedjustere mængden af frugt ud fra antallet af ansatte. Med en firmaordning øger du arbejdsglæden og effektiviteten hos dine medarbejdere, og du tilbyder et sundt mellemmåltid en-to gange om dagen.