Sådan passer du bedre på din krop på arbejdspladsen

Ja, teknisk set er dit arbejdshelbred din chefs ansvar. Og hvis du kommer til skabe imens du er på arbejde, så falder der en god sum erstatningspenge i dine hænder. Men i virkeligheden betyder den erstatning ingenting, når din tilstand kan ødelægge store glæder i livet. Derfor bør du selv gøre en ekstra indsats for at passe på din krop, når du er på arbejde, hvilket dette indlæg vil hjælpe dig med.

Løft rigtig

Der er alt for mange mennesker, som løfter forkert. Og det gælder faktisk uanset, om du skal løfte noget tungt eller ej. Du arbejder rigtig mange timer i døgnet, så brug en pallevogn hver gang det er muligt. Når det ikke er muligt, så sørg for at bukke godt i benene og løft med dem i stedet for ryggen.

Husk træningen

Selvom du måske bevæger dig meget i løbet af en dag, så er det vigtigt at du træner din krop ved siden af arbejde. Det kan både være i form af styrketræning, kondition og mobilitet afhængigt af, hvad du har brug for. Hvis du sidder meget ned, så vil kondition være at foretrække, hvorimod mobilitet er vigtig for dig, som løfter tungt på arbejdet.


Sid rigtigt

Hvis du arbejder på kontor, så er der virkelig vigtigt, at du går op i at sidde korrekt. Du kan få utrolig mange komplikationer med din ryg, lænd og nakke, hvis ikke du gør. Du skal kigge ligeud, når du ser på din skærm, sidde oprejst, have begge fødder fladt på jorden og dine albuer i 90 grader, når de støtter på bordet. Det kan også være en god ide og rejse sig en gang imellem.