Uld hitter i modebilledet

Det er efterhånden ikke noget nyt fænomen, at moden skifter hurtigt – og også hurtigere, end mange af os kan nå at følge med. Mange trends er flygtige og holder kun et par måneder, mens andre holder i årevis og aldrig ryger helt ud af billedet. Et eksempel på dette er f.eks. skoen Converse, der har været inde og ude af modebilledet, men aldrig ikke har været moderne.

En af de største tendenser i øjeblikket er strik og naturmaterialer. Dette er umiddelbart en god mode, da den er klassisk, anvendelig, tilgængelig og bæredygtig, hvis man køber de rette materialer.

Alt i uld og strik

Du har måske bemærket, at strik og hækling har fået et ordentligt boost under corona. Folk har simpelthen manglet noget at give sig til, og derfor har det været et oplagt tidspunkt at lære at strikke på, fordi de pludselig havde masser af tid. Dette har forplantet sig i modebilledet, hvor strik dominerer på mange områder. Særligt i efterårs- og vintermånederne.

Men også uld tørklæder er populære, og med god grund. Uld er nemlig ikke bare et lækkert og bæredygtigt materiale, det er også supergodt til at holde varmen, fordi det er temperaturregulerende. Derfor er der mange fordele ved at vælge uld, når du skal have ny sweater eller i gang med selv at strikke.

Tidløse farver

En anden fordel ved disse naturmaterialer er, at de kommer i neutrale og klassiske naturfarver, der passer til de fleste hudtoner og de fleste sæsoner. Det er det tætteste, du kommer på neutrale farver, som kan bruges til næsten hvad som helst og som ikke går af mode. Fast fashion og brug-og-smid-ud-kulturen er meget kritiseret grundet vores øgede fokus på bæredygtighed, og derfor kan det godt betale sig at investere i tøj, der holder i årevis.