Forkæl dine firbenede venner

Et kæledyr er ikke bare et kæledyr, det er en ven. Det ved du, hvis du er vokset op med hunde, katte, kaniner, heste eller et femte kæledyr. Derfor skal der også mange overvejelser til, før man går ud og anskaffer sig et kæledyr. De skal nemlig passes og plejes, og det er vigtigt, at du kan tilrettelægge din dag, så der er tid og overskud til at gå ture, give mad, bade, og hvad der ellers skal til. Kan du det, får du dig til gengæld en ven for livet, der vil fylde din hverdag med glæde og lykke.

Forskel på dyrene

Det er klart, at der er stor forskel på, hvor meget pleje og pasning, de enkelte kæledyr har brug for. Typisk er det sådan, at jo mindre dyret er, jo mindre kræver de at have. Der findes selvfølgelig både store og små hunderacer, men her vil du typisk også opleve, at de store kræver mere end de små, både når det kommer til mad, mængden af motion og planlægning. En stor hund tager man ikke bare lige med på ferie, som man kan med en lille hund, og de store kræver også, at du kan gå lange ture hver dag, eller har et sted, du kan lukke den ud og lade den løbe frit.

Køb det rigtige udstyr

Inden du anskaffer dig et kæledyr, er det vigtigt, at du har helt styr på, hvad for noget udstyr og foder, du skal have fat i, inden du tager dyret med hjem. Skal du have en hest, kræver det det helt rigtige hesteudstyr, der passer til hesten. På samme måde skal du vide, hvad du må fodre dyrene med, og hvad der er bedst for dem. Forhør dig hos din lokale dyrehandler, inden du køber.