Sådan vælger du dit nye køkken

Har du købt ny hus, eller trænger hyblen bare til fornyelse? Så er det måske på tide at kigge efter dit nye drømmekøkken. Allerede dér opstår udfordringen – for hvad i alverden skal man vælge, og hvad skal man gå efter? Det kommer vi med en håndfuld bud på her.

Tænk langsigtet

Et køkken er ikke nogen billig investering, så det giver god mening at tænke langsigtet, når du går på jagt efter hårde hvidevarer og elementer. Har du bosat dig i et hus, du har planer om at bo i resten af dit liv, ja, så kan du sagtens gå vovet til værks og vælge lige præcis de skabslåger og elementer, du har lyst til. Men har du planer om at sælge stedet efter 5, 10 eller 15 år, så kan det godt give mening at gå efter noget mere neutralt og tidløst, f.eks. et hvidt køkken. Det går nemlig aldrig af mode.

Energiklasse

I forlængelse af den langsigtede strategi, bør du gå efter hvidevarer med energiklasse A+ eller højere. Måske er det dyrere her og nu, men på sigt kommer det til at spare dig for rigtig mange irriterende penge i strøm. Det er ligeledes meget bedre for miljøet.

Materialer

Du skal også vurdere, hvad dit behov er, når du vælger materialer. Hvor meget står du i køkkenet, og hvad vil du gerne prioritere? Læg et budget og find ud af, hvad du ikke kan leve uden, og hvad du gerne vil have, hvis der bliver råd. Vælg de materialer, der matcher dit behov i køkkenet. Hvis du laver rigtig meget mad og måske drømmer om et mere industrielt køkken, kan du gå efter et komplet stålkøkken, mens det køkken, der ligger i køkkenalrummet, formentlig skal være flottere og matche den øvrige indretning.