Tre gode oplevelser for børn i København

Skal du snart besøge hovedstaden med dine børn? Eller bor du i nærheden af København, men mangler inspiration til, hvad du kan lave med dine børn i og omkring byen? Så er denne artikel lige noget for dig. Her giver vi dig tre bud på gode oplevelser, som både børn og voksne vil sætte pris på. Vi har taget udgangspunkt i, hvilke oplevelser der har noget, hvor det er nemt for børnene at være med. Derudover har vi lagt vægt på at præsentere jer for tre forskellige typer af oplevelser. 

1. Kalvebod Fælled

Det kræver ikke meget at tage på Kalvebod Fælled, der ligger på det sydvestlige Amager lige syd for Ørestaden. Der kan I komme helt tæt på naturen. Der er både eng og skovområder. I kan finde flere sheltre, hvor I kan lave en lejr for dagen med medbragt mad, som I tilbereder over bål.

På Kalvebod fælled har I mulighed for at se en række forskellige dyr og fugle, lige som mange ryttere også bruger området som rekreativt område. Der er flere legepladser, hvor ungerne kan hygge sig, mens I voksne slapper af. 

2. Nationalmuseet

På Nationalmuseet har de lavet en særlig afdeling for børn, hvor de kan lære om, hvordan børn levede før i tiden. Det hele er meget interaktivt. For eksempel er der en udstilling med gamle dukkehuse, hvor børnene kan kravle rundt og kigge ind i de forskellige huse. Der er desværre ikke mulighed for at røre. 

Resten af samlingen på museet er helt sikkert også noget, som børnene vil synes er sjovt. Der er blandt andet en udstilling med genstande fra andre lande. Det kan være Indonesien, Kina og forskellige folkeslag i Nord-  og Sydamerika. Det vil kræve lidt fra din side at fortælle, hvad det er, børnene ser, og hvorfor det er spændende. Hvis der er andre på udstilling, kommer det selvfølgelig også til at kræve noget af dig at sørge for, at de er stille. 

3. Den Blå Planet

Den Blå Planet på det sydøstlige Amager er en favorit for mange børnefamilier. Det hele er bygget op, så børnene nemt kan få et overblik over de kæmpemæssige akvarier, hvor der svømmer en lang række forskellige fisk rundt. Det er en fascinerende oplevelse for både børn og voksne at se, når fiskene bliver fodret, eller bare når de svømmer rundt og passer sig selv. 

På Den Blå Planet kan børnene nemt og intuitivt opleve det hele. Derudover er der også mange andre børn. Det stiller derfor ingen krav til jer som forældre om, at I skal sørge for, at de er stille, eller at I skal hjælpe dem med at forstå, hvorfor det, de ser, er spændende. Det vil børnenes begejstring automatisk vise.