Afliv dyrene korrekt

På et landbrug med dyr er det vigtigt, at dyrene er sunde og raske. Skulle et dyr gå hen og blive syg, skal der gøres noget ved det. Ligeledes skal der også, hvis et dyr kommer alvorligt til skade, tages hånd om dette problem. I nogle tilfælde munder det ud i, at dyret skal aflives, hvis det er meget sygt eller er kommet alvorligt til skade.

Hvis man når dertil, hvor et dyr skal aflives, er det vigtigt, at man har styr på, hvordan det skal gøres, og at det dermed bliver gjort helt korrekt. Der er nemlig en procedure, der skal følges, når dyr skal aflives.

Bedøvelse først

Når et dyr skal aflives, skal der gøres på en human måde. Her er det vigtigt, at dyret først bliver bedøvet. Dermed mærker dyret nemlig ikke, når den egentlige aflivning finder sted. For at bedøve et dyr, gør man typisk brug af en boltpistol. Dog er det vigtigt at være opmærksom på dyrets størrelse, da man skal bruger patroner, der passer hertil. Efter dyret er bedøvet, kan man gå videre til selve aflivningen, hvor man skærer dyrets halspulsårer over.

Er det første gang, du skal gøre brug af en boltpistol til aflivning, er det vigtigt, at du er blevet sat ordentligt ind i, hvordan den skal bruges. Har du derfor aldrig prøvet det før, er det vigtigt at du søger hjælp hos en, der har erfaring med det, og som kan lære dig, hvordan det skal gøres. På den måde bliver du ordentligt klædt på til at aflive dyr.

Uanset hvilket dyr, der skal aflives, så altid husk, at det skal gøres på en ordentlig og human måde.