Smertelindring ved elektrisk muskelstimulation

Mange danskere sygemeldes hvert eneste år med midlertidige eller kroniske smerter. Smerte er stadig et begreb, som er svært at begribe og behandle inden for traditionel medicin, og betragtes stadig som et subjektivt oplevet fænomen. Derfor er megen smertebehandling reduceret til symptombehandling i moderne vestlig medicin – og det er rigtig ærgerligt.

Behandling af smerter – den terapeutiske metode

Inden for mange alternative retninger lægges der et mere holistisk syn på smerte og behandling heraf. Smerter kommer jo ikke af ingenting, og derfor er behandling af smerter ikke gjort med at give en pille eller en indsprøjtning, som tager toppen af smerten ved at blokere nervens signal til hjernen. Smerter er jo som oftest symptomer på underliggende årsager – og skal derfor tages alvorligt. Især når smerterne går hen og bliver kroniske, er det meget vigtigt at lytte til kroppens signaler – for smerter er dens måde at fortælle os, at der er noget rivende galt.

Smertelindring ved elektrisk stimulation

Hvis du ofte oplever muskelspændinger, myoser, og smerter i muskler og led som konsekvens deraf, er det ofte indikation for, at du bruger musklerne forkert. Dette kan føre til uhensigtsmæssige spændinger, som blokerer for blodgennemstrømningen i musklen. Smerter i muskler kan også skyldes, at du ikke har brugt musklen længe, for eksempel hvis du har været sengeliggende i lang tid, eller har forstuvet et led eller fået et brud på en knogle. Når musklen ikke bliver brugt, vil den atrofiere – og muskel atrofi er yderst smertefuldt. Her kan elektrisk stimulation være en stor hjælp, når musklen skal genoptrænes og styrkes.

Hvad er elektrisk stimulation af muskler?

Der findes forskellige metoder til elektrisk stimulation af muskler. Hvis du er bekendt med at sætte akupunktur nåle, kan du for eksempel vælge en Acupuncture Stimulation pakke, som gør det muligt for dig at forstærke akupunktur behandlingen med elektriske impulser, som ledes ned i musklen direkte gennem nålene. Denne type behandling anvendes ofte som alternativ til blokade ved smerter i skulder leddet. En anden måde at stimulere muskler elektrisk på, er ved hjælp af selvklæbende elektroder, som placeres på huden over trigger punkterne. Det TENS apparat, som benytter denne metode, har den store fordel, at patienten kan bruge den derhjemme efter anvisning fra behandler, og dermed behandle sig selv mellem konsultationerne. Der findes også meget specialiserede produkter, for eksempel PelviFemme, som hjælper kvinder, der har føt, med at styrke bækken muskulaturen og derved forebygge inkontinens. Se udvalget af apparater til elektrisk stimulation på acupunctureshop.com