Sportstape til behandling af forstuvninger

Har du en gang prøvet at forstuve et led (for eksempel din ankel eller din albue), forstrakt et ledbånd, eller bare vrikket så godt og grundigt rundt, at der opstod smerter, samt hævelse og måske endda blodudtrædninger og blå mærker omkring det ramte område? Så ved du også, hvor smertefuldt en forstuvning eller forstrækning kan være, også selv om den hører til de skader, som generelt heler fint op. En forstuvning kan faktisk medføre flere smerter og gener end et brud. Og alle, som har prøvet at bevæge sig rundt på en forstuvet ankel, ved, at den er svækket af skaden – og at man derfor risikerer at vrikke om igen, og dermed forværre skaden og forlænge helings perioden.

Du kan fiksere dine led med sportstape

Dette er grunden til, at mange læger anbefaler, at man holder det ramte led i ro i så vid udstrækning, som det er muligt. Men samtidig er det vigtigt, at du holder muskulaturen ved lige, så der ikke opstår atrofi. Derfor kan du for eksempel vælge at lægge en stram støtteforbinding i form af en elastik bandage, som kan forhindre, at du vrikker op eller forstrækker dit led igen.

En mere effektiv måde at løse problemet på, er ved at sætte sportstape på det ramte område. Sportstape er en stærk og uelastisk tape, som kan klæbe til huden uden at ødelægge den. Med sportstape kan du fiksere skadede led mindst lige så effektivt, som du kan med en forbinding. Og så tåler sportstape vand, hvilket betyder, at du kan tage bad iført sportstape uden at skulle dække det over med plastik.

Effektiv sportstape hjælper helingen og forhindrer nye skader i at opstå

I visse tilfælde er sportstape særligt velegnet. Hvis du for eksempel har forstuvet en finger, kan du stabilisere den ved at tape den fast til nabo fingeren ved hjælp af sportstape, således at den stabiliseres og får ro til at hele. Og du kan med fordel anvende sportstape omkring knæet – et af kroppens mest komplicerede led – for at sikre, at dit underben ikke kommer ud i ekstreme positioner, som kan skade knæets ligamenter.

Køb sportstape i høj kvalitet hos Henza.dk

Hvis du er i markedet efter solid sportstape, kan du kigge forbi Henza.dk. Henza.dk har igennem det seneste årti leveret sportstape og kinesio tape til professionelle behandlere og atleter. Se det store udvalg af sportstape og kinesio tape i den online shop på Henza.dk